Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Sočkovac, 15.09.2017

Ajvarijada u Sočkovcu

I teambuildinge Messer radi na drugi način. Mi vjerujemo u ona okupljanja uposlenika koja rezultiraju korisnom zabavom. 

Tako smo u petak, 15. septembra, organizirali Ajvarijadu u Sočkovcu.

Pored našeg postrojenja CO2 nalazi se zemljište koje smo iskoristili da bi konstruirali plastenik i u njemu posadili paprike. Zemlja je blagodetna, naši uposlenici vrijedni, i malo-pomalo paprike su bujale i dobijale svoju zrelu boju.

I kada je došlo vrijeme za branje, okupili smo se u Sočkovcu da u dobroj atmosferi, uz branje, čišćenje, miješanje i kuhanje, kao pravi Messerovi kuhari, napravimo domaći ajvar.

A uz naše prehrambene plinove svaka će tegla ovog ajvara sva svoja hranjiva svojstva sačuvati na duže vrijeme.

I uz pjesmu, jelo i piće, spakovano je stotinjak tegli ajvara koje su podijeljene među svima koji su se pobrinuli da dobijemo vrhunski ajvar. A sve su to pratile i televizijske ekipe koje su u ovoj našoj kolektivnoj zabavnoj radnoj akciji vidjeli nešto što se danas rijetko viđa.

Baš kako i stoji na amblemu Ajvarijade: Srce plus paprika jest jednako X faktor.

I takav ajvar, na kojem piše da je proizvod timskog rada, napravljen po tradicionalnoj recepturi za koju su uz papriku i patlidžan umiješani i ljubav, radost i pažnja – došao je do onih koji su bili s nama taj dan.

A ostat će nešto i za naše goste i kupce koji će imati priliku da probaju još jedan originalni Messerov proizvod – Messerov ajvar.

 vildana plastenik

gulimo paprike ajvar

oranija ajvar