Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Rajlovac/Sarajevo, 26.01.2017

EUFOR u posjeti kompaniji u Rajlovcu

Mobilni tim Švicarske armije u okviru EUFOR-a “ALTHEA” koji obavlja edukaciju polaznika ADR kursa, pripadnika Oružanih snaga BiH, posjetio je našu kompaniju u Rajlovcu. Polaznike je predvodio major Martin Bamert.

Cilj posjete je bio da se polaznici kursa suoče sa svakodnevnim izazovima na polju prijevoza opasnih materija i dobiju uvid u svakodnevnu praksu prilikom rukovanja plinovima. Savjetnik za sigurnost EUFOR-a pružio je teoretska znanja o ADR-u polaznicima ovog kursa koja su na praktičan način upotpunjena ovom posjetom.

O tome šta su dužnosti prilikom prijevoza opasnih materija cestom, razgovarali su sa Messerovim menadžerom za sigurnost, zdravlje i okoliš.

Posjeta Messer Tehnoplinu je obavljena 25. januara, na obostrano zadovoljstvo, a major Bamert se zahvalio na razmjeni iskustava u oblasti prijevoza opasnih materija.

Predstavnici oružanih snaga su izrazili želju da ostanu u kontaktu sa stručnim timom kompanije Messer, a u svrhu razmjene informacija i dobijanja korisnih materijala iz ove oblasti.

97-P1240114 velika