Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Rajlovac/Sarajevo, 23.04.2017

Gračanički sajam - mjesto poslovnih susreta

I ovogodišnji GRAPOS EXPO pokazao se kao najbolje mjesto poslovnih susreta. Među trista izlagača iz cijele BiH i Regije koji se takmiče u prezentaciji svojih proizvoda i usluga našao se i ove godine Messer BH Gas, koji je na svoj štand privukao veliki broj posjetitelja.

Naši plinovi, osim konkretne upotrebne vrijednosti u teškoj i lakoj industriji, imaju mnogo širu primjenu. Stručno osoblje Messera demonstriralo je na licu mjesta kako se tečni dušik može iskoristiti u zamrzavanju namirnica, kako se samo u par sekundi mogu stvrdnuti tečna čokolada ili smjesa za sladoled, kako se može napraviti dimna zavjesa, proizvesti efekat magije i slično.

Pored Messerovog štanda posjetitelji su zastajali, promatrali našu mini laboratoriju i konzumirali voće, sladoled i čokoladu, zainteresirani za hemijske procese koji se pri tome primjenjuju.

Sajam je trajao dva dana od predviđenih četiri jer organizatorima vremenske prilike nisu išle na ruku. Unatoč tome, ovaj GRAPOS EXPO bio je najposjećeniji do sada što je dokazalo da je najveći sajam obrta i poduzetništva širokog spektra u Regiji.

sajam 1 velika