Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Sarajevo, 12.02.2018

Ilievski: 2018. će biti godina ekspanzije i izvoza

U svom tradicionalnom intervjuu kojim se najavljuju djelatnosti Messera u predstojećoj godini, Valentin Ilievski, generalni direktor Messer BH Gasa i Messer Tehnoplina je izjavio: «Nove investicije dovode do širenja, a širenje podrazumijeva i izvoz van granica naše zemlje. Nastupajuća godina bit će orijentirana na eksportiranje, izvoz. Kao i narednih sto, koliko se najmanje mislimo zadržati ovdje.”

O vrijednosti proizvodnog pogona u Sočkovcu u kojem je otvorena nova bušotina CO2 te povoljnostima koje iz toga proizilaze, Ilievski kaže: Sama vrijednost nove Messerove fabrike u Sočkovcu prelazi investiciju od 2,5 miliona EUR, a u adekvatnu laboratorijsku opremu uloženo je dodatnih preko 250 hiljada EUR. U cilju kontinuiranog nadzora nad ispravnošću proizvoda od samog izvorišta CO2 do pretakanja plina kod kupaca, definirani su osnovni principi HACCP kodeksa i implementiran je standard za upravljanje sigurnošću hrane ISO/FSSC 22000. Također, standard ISO 14001:2015 potvrđuje da je naše poslovanje u skladu sa zahtjevima o okolinskom upravljanju, a kroz niz implementiranih akcija u proteklom periodu Messer BH Gas pokazuje da je društveno odgovorna kompanija. Treba naglasiti da je postrojenje u Sočkovcu jedini ovlašteni dobavljač CO2 od strane Coca-Cole u Bosni i Hercegovini.”

Naredne aktivnosti Messera u BiH bit će usmjerene i na učvršćivanje našeg logističkog lanca kojim povezujemo Messerova društva u cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Naš moto je”, ističe Ilievski, “ekspanzija”.

sockovac tankovi velika