Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Sarajevo, 19.01.2018

Ilievskom uručena zahvalnica dječijeg festivala

Danas je u prostorijama Uprave kompanije Messer u Rajlovcu generalni direktor Messer BH Gas/Messer Tehnoplin, gdin. Valentin Ilievski, primio gdina. Fahrudina Kučuka, književnika za djecu i mlade i direktora Festivala dječije umjetnosti u Sarajevu.

Festival dječije umjetnosti (FEDU) prvi je internacionalni festival u BiH i Regionu koji je prilika za afirmaciju knjige, muzike, pozorišne i likovne umjetnosti za djecu i mlade, ali i ostalih vrijednosti koje iz toga proizilaze. U ovoj godini održava se četvrti po redu festival koji je od renomiranih kulturnih stvaralaca dobio prefiks značajnog umjetničkog festivala za populaciju od 5 do 15 godina.

Kompanija Messer je od prvog festivala podrška mladim kreativcima i svim stvaraocima koji stavljaju djecu i mlade na prvo mjesto u svome umjetničkome opusu.

Direktor Festivala gdin. Kučuk se zahvalio gdinu. Ilievskom na tome što je prepoznao vrijednost, kvalitetu i značaj jednog ovakvog umjetničkog festivala u budućnosti, u razvoju naše djece i njihovom umrežavanju sa Regijom i svijetom.

-        Hvala Vam što doprinosite podizanju kvalitete ovog festivala i tako jačate i motivirate kako nas organizatore tako i sve učesnike koji dolaze na ovaj takmičarski festival da pokažu šta umiju i samjere se s drugim. Nadasve, hvala Vam zbog naše djece koja dolaze da gledaju najbolja ostvarenja iz pozorišta, muzike, literature, slikarstva, vajarstva i drugih znanja i umijeća, istakao je direktor Festivala koji je ovom prilikom uz zahvalnicu i knjigu «Bajkodrom», u kojoj su sažete najbolje priče pristigle na prošlogodišnji Festival, poklonio kompaniji Messer i originalni rad polaznika slikarske radionice uzrasta do 7 godina.

Gdin. Valentin Ilievski je ne krijući oduševljenje postignutim rekao: - Messer je kompanija koja zna da našu buduću snagu predstavljaju naraštaji koji dolaze. Želimo im omogućiti da stasaju u kulturne i obrazovane ljude koji će pomoći u razvoju ovog društva. Vaš Festival osim radosti i kreativnoga rada otvara djeci i mladima prozor u jedan ljepši svijet», te je zaključio  da će Messer nastaviti podržavati kreativni dio ove manifestacije.

fahro 2

fahro 3