Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Rajlovac/Sarajevo, 23.05.2016

Messer među najpoželjnijim poslodavcima

U petak, 20. maja u Domu Oružanih snaga BiH, održana je deseti put zaredom ceremonija dodjele priznanja „Najpoželjniji poslodavac 2015“. Najpoželjnijeg poslodavca biraju korisnici portala Posao.ba, vodećeg web portala za zapošljavanje i jednog od najposjećenijh web portala u BiH. Ova dodjela organizira se svake godine i jedna je od najvažnijih događaja u poslovnom okruženju BiH.
Istraživanje Najpoželjniji poslodavac u BiH svake godine obuhvati veliki broj kompanija koje nominuju ispitanici, od čega se bira top 100 kompanija koje su osvojile najveći broj glasova. Rezultati istraživanja pružaju uvid u poredak 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH u ukupnom poretku, te pregled najpoželjnijih poslodavaca u 10 najvećih sektora u BiH.
Messer BH Gas je već treću godinu zaredom izabran među najpoželjnije poslodavce u BiH, a ovoga puta rangiran je među tri top kompanije iz sektora nafte i plina.
Za najpoželjnijeg poslodavca izabrana je  kompanija 'dm drogerie markt'.
Generalni direktor Valentin Ilievski je prisustvovao dodjeli i primio priznanje za Najpoželjnijeg poslodavca.
Do ovakvih rezultata dolazi se tako što se vrši veliko istraživanje tržišta i anketiranje ispitanika. Na osnovu 19.100 glasova korisnika portala Posao.ba dolazi se do saznanja koje su to kompanije najpoželjniji poslodavci u BiH. Ovoga puta u selekciji je bilo 740 kompanija. Pri izboru je jako bitno da ispitanici svjedoče o tome koliko je određena kompanija ulagala u upravljanje ljudskim potencijalima, branding poslodavca te kakav imidž ima u javnosti.

 najposlodavac