Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Rajlovac/Sarajevo, 17.08.2017

Messer - sponzor FK Sarajevo

Naša kompanija novi je sponzor Fudbalskog kluba Sarajevo. 

Zahvaljujući ovom sponzorstvu, bosanskohercegovački šampionski klub Sarajevo dobio je značajnu podršku pri realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata među kojima je i potpora pri održavanju kvaliteta terena u Trening centru Sarajevo u Butmiru. Saradnja će, kako je istaknuto na obje strane, u narednom periodu biti proširena i na druge klupske potrebe. 

Messer u Bosni i Hercegovini  je socijalno odgovorna kompanija poznata po korporativnoj senzibilnosti prema onom dijelu bosanskohercegovačke zajednice koja ima potencijala da prosperira i napreduje, kao što su sportisti, sportski kolektivi i mladi talenti iz svih oblasti društvenog djelovanja kojima je želja da se afirmiraju i steknu znanje i obrazovanje.  

Generalni direktor ove kompanije g. Valentin Ilievski ističe da će strateški cilj Messera uvijek biti investiranje: investiranje u mlade talentirane kadrove, u tehnologiju, u proizvodnju i know how, a samim tim i u ukupan društveni sistem koji nas okružuje ali i određuje. 

“Mi smo u Messeru proteklih godina jedan dio našega budžeta ali i cjelokupnog logističkog aparata stavili u službu bosanskohercegovačkog društva. Želimo bolje i jače društvo, želimo popraviti ambijent življenja i kreirati ljepšu sliku Bosne i Hercegovine. Stoga ulažemo u sport i kulturu, u ekologiju i one pojedince kojima treba zdravlje i znanje da bi krenuli naprijed. U FK Sarajevo mi vidimo ogroman potencijal koji samo sa jakim partnerima može biti na pravi način iskorišten i plasiran u svijet. Ovaj fudbalski klub ima dugu tradiciju uspjeha, šampionski background i čvrstu osnovu za dalje, stoga trebamo svi zajedno učiniti sve što je u našoj moći da svaki njegov segment, od juniora do prvog tima, od terena do svlačionica, od navijača do uprave, bude besprijekoran. Messer će utkati svoje niti u ovaj šareni bosanski ćilim, a, vjerujem i drugi sponzori, sve da bi dobili klub s kojim će ne samo Sarajevo i njegovi navijači, nego i grad, kanton, entitet i država, biti ponosni” – izjavio je Ilievski, CEO Messer BH Gas.