Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Rajlovac/Sarajevo, 08.09.2017

Messerov Dan sigurnosti 2017
Veća sigurnost zbog povećanja razine osviještenosti i osobne odgovornosti


Poduzeće specijalizirano za industrijske plinove informira kupce i zaposlenike o potencijalnim opasnostima te ispravnom ponašanju

8. septembra 2017. godine Messer, najveće poduzeće u privatnom vlasništvu specijalizirano za industrijske plinove, održalo je Dan sigurnosti na svim svojim lokacijama diljem svijeta. Ovogodišnji fokus stavljen je na osobnu odgovornost, te povećanje osviještenosti o potencijalnim opasnostima.

 U 2015. Europska udruga za industrijske plinove (European Industrial Gas Association - EIGA) razvila je 14 ‘pravila koja život znače’. Ova osnovna pravila ponašanja su u Messeru uspješno raširena, s ciljem stvaranja veće osviještenosti u svrhu ranog prepoznavanja opasnosti i njihovih izvora. Na ovogodišnjem praktičnom danu kompanija je istaknula vrlo bazično pravilo: ‘trebaju preuzeti odgovornost za svoje postupke, stanje i odluke ... kad god se ne osjećaju sigurno, zaposlenici to trebaju i obznaniti.’ U isto vrijeme, zaposlenici su upoznati s osnovnim potencijalnim opasnostima za proizvođače industrijskih plinova u današnjem društvu. “Rastuće prijetnje terorizmom i građanskim nemirom su sveprisutne. Zbog toga želimo podići svijest zaposlenika o potencijalnim opasnostima u današnje vrijeme i podržati ih u preuzimanju osobne odgovornosti.”, kaže Stefan Messer, vlasnik i generalni direktor Grupacije Messer.

U 2016. godini specijalisti za industrijske plinove razvili su i seriju brošura ‘Sigurnosni džepni vodič’, kako bi konstantno povećavali sigurnost svojih kupaca. Kao dodatak osnovnim znanjima, npr. pregled simbola opasnosti naznačenih na ramenu boce, vodič nudi i neophodni know-how za sigurno i bezrizično rukovanje plinovima.

Svojim tradicionalnim Danom sigurnosti i zdravlja Messer naglašava osviještenost zaposlenika i o temama iz područja zaštite okoliša još od 2013.

Grupacija Messer

Grupacija Messer, osnovana 1898. godine, je najveće privatno upravljano poduzeće specijalizirano za industrijske, medicinske i specijalne plinove. Pod brandom ‘Messer – Gases for Life’ sa preko 90 podružnica, poduzeće aktivno djeluje u preko 36 zemalja u Europi, Aziji, Americi i Alžiru. Međunarodnim aktivnostima upravlja se iz Bad Sodena kraj Frankfurta na Majni, dok se centraliziranim funkcijama komunikacija, logistika, inženjerstvo, proizvodnja i primjene upravlja iz Krefelda. Stefan Messer, generalni direktor i vlasnik Grupacije Messer, skupa sa 5.485 zaposlenika, djeluje u skladu sa definiranim principima koji uključuju fokus na kupce i zaposlenike, odgovorno ponašanje, korporativnu odgovornost kao i povjerenje i poštovanje. U 2016. poduzeće je ostvarilo konsolidirani prihod od 1.146 milijuna €.

http://www.messergroup.com                     

http://www.gasesforlife.de

  

Foto materijal:

Fotografije vezane za Grupaciju Messer u kvaliteti za ispis mogu se preuzeti sa press materijala na www.messergroup.com.

 

Daljnje informacije:

Messer Group GmbH

Diana Buss

Senior Vice President Corporate Communications

T: +49 6196 7760-361

F: +49 6196 7760-512

M: +49 173 5405045

E-mail: diana.buss@messergroup.com

 

Angela Bockstegers

Specialist Public Relations

T: +49 2151 7811-331

F: +49 2151 7811-598

M: +49 174 3281184

E-mail: angela.bockstegers@messergroup.com

 Safety day 2