Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Sarajevo, 04.10.2017

Messer među izlagačima na manifestaciji "Njemačka u BiH"

Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke organiziralo je 4. oktobra u Mikser House-u u Sarajevu po drugi put događaj pod nazivom “Njemačka u Bosni i Hercegovini” u okviru kojeg su na jednom mjestu njemačke organizacije, institucije i kompanije široj publici predstavile svoj rad i angažman u Bosni i Hercegovini.

Cilj ove manifestacije je prezentacija i upoznavanje o svemu onome što Njemačka radi u BiH, a među trideset izlagača bila je i naša kompanija koja je prezentirala svoju djelatnost, aktivnosti i proizvode na posebnom info štandu.

Prisutnima se obratila njemačka ambasadorica u BiH Christiane Hohmann koja je istakla da ima mnogo Njemačke u BiH, da Njemačka ne stvara samo radna mjesta nego je prisutna ovdje i sa značajnim investicijama.  

 I kompanija Messer je u svojih 20 godina djelovanja ovdje investirala više od 100 miliona KM, razvila proizvodnju i infrastrukturu i pokazala da ima smisla ulagati u BiH i njen potencijal.

Njemačka je jedan od najvažnijih bilateralnih političkih partnera Bosne i Hercegovine i istaknuti prijatelj u oblasti jezika i kulture. Njemačka Savezna vlada je u obnovu i razvoj BiH dosad investirala oko milijardu eura, čime se ubraja među najveće strane donatore. Sa godišnjom robnom razmjenom od 1,7 milijardi eura također je i najvažniji trgovinski partner, te jedan od glavnih investitora u BiH.

Prisustvo velikog broja izlagača nesumnjivo potvrđuje te navode i pokazuje zadovoljstvo ovakvom razmjenom kontakata, znanja i energija.

njemacka u bih velika