Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Sarajevo, 27.12.2017

Sportska podrška za posebne fudbalere

Messer je kompanija čija je misija da djeluje pozitivno na svoje okruženje i da afirmira one vrijednosti koje mogu popraviti društvo u cjelosti.

Sa potpunim osjećajem za one pripadnike zajednice koje krasi posebnost i različitost uvijek se rado i otvorena srca odazivamo da proaktivno učestvujemo u realizaciji njihovih želja, ambicija, projekata. 

Škola fudbala “RESPEKT” iz Sarajeva je specifična organizacija koja djeci sa poteškoćama u razvoju, djeci iz romske populacije, djeci bez roditeljskog staranja kao i ostaloj djeci jednako otvara vrata i pruža besplatne treninge fudbala. Škola fudbala “RESPEKT” je u trenažni proces uključila i djecu sa poteškoćama u razvoju. Podrška procesima integracije i inkluzije kroz ovaj vid aktivnosti je jedinstvena u svijetu. Škola trenutno ima 134 polaznika (dječaka i djevojčica), starosne dobi od 4 do 15 godina. Svima njima sport pruža društvo, podršku, osjećaj pripadnosti i povezanosti.

Za dosadašnji rad nagrađeni su specijalnim priznanjem za popularizaciju i razvoj bosanskohercegovačkog sporta, koje im je za 2015. godinu dodijelio Sportski savez Bosne i Hercegovine, kao i sa certifikatom “Certificate of Excellence” za 2016. godinu, koje su dobili od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U želji da još bolje treniraju i pronađu svoje mjesto u društvu, Messer je svim polaznicima poklonio kačket u bijeloj boji sa logom obje organizacije kako bi kompletirali opremu u kojoj treniraju.

Prvi put su ih koristili na jednom od treninga za turnir u povodu Međunarodnog dana tolerancije koji je škola “RESPEKT” organizirala  u saradnji sa koalicijom za borbu protiv mržnje “Zanemari razlike”, na kojem su učešće osim ove ekipe uzeli i sjajni dječaci iz FK SARAJEVO, FK ŽELJEZNIČAR I FK OLIMPIK.

- Mi dajemo jednakost svoj djeci i zajednički u sportskom duhu „brišemo“ razlike među njima – slogan je ove Škole fudbala.

“Zahvaljujemo se Messeru jer je prepoznao naše iskrene namjere u realizaciji ostvarenja dječijih snova, te je pružio podršku našoj Školi i tako pomogao jedinstveni poduhvat u implementaciji procesa inkluzije i integracije djece kroz sportske tj. fudbalske aktivnosti”, istakao je u pismu zahvale direktor škole Emir Hujdur.

Sretni smo da je naša kompanija učestvovala u promociji različitosti i otklanjanju predrasuda jer nas razlike čine bogatijima.

zz22