Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Messer opremio laboratorij za analizu plinova u Rajlovcu

U skladu sa godišnjom poslovnom strategijom Messer je nakon obnavljanja upravne zgrade i distribucijskog centra u Rajlovcu pokrenuo aktivnosti na opremanju i ukupnom osposobljavanju laboratorija za analizu plinova. Laboratorij u Rajlovcu bavit će se ispitivanjem tehničkih plinova, medicinskih plinova i plinova za primjenu u pakovanju hrane.

„Plinovi za pakovanje hrane su budućnost u Messerovoj proizvodnji. Ova laboratorija će pružati specijalističke usluge proizvođačima tehničkih plinova. Laboratorij raspolaže modernim Servomexovim plinskim analizatorima opremljenim infracrvenim cirkonijskim ćelijama koje osiguravaju pouzdanost, tačnost i stabilno mjerenje parametara u milionitim dijelovima“ – riječi su voditelja laboratorija i menadžera za sigurnost, zdravlje i okoliš Denisa Butigana.

Zvanični standard u kontroli kvalitete proizvodnje je evropska farmakopeja koje se Messer pridržava u potpunosti.

U toku je proces akreditiranja ovog laboratorija po općim zahtjevima u BiH, evropskim i međunarodnim standardima koje provodi akrediciono tijelo BATA.

U svom najvećem postrojenju u BiH, u Zenici, Messer također ima laboratorij u kojem provjerava kontrolu svojih proizvoda.

Laboratorij Messer