Asset Publisher
Back

ComMeeting 2019. uspješno održan u Sarajevu

ComMeeting 2019. uspješno održan u Sarajevu

25.05.2019. 

Od 22. do 24 maja 2019. u Sarajevu, u hotelu Cortyard by Marriot, održan je redovni godišnji sastanak Messerovih managera za komunikaciju (tzv. ComManageri) na nivou Grupacije.

Jednom godišnje ComManageri se sastaju u sjedištima Messerovih kompanija diljem svijeta, svake godine u drugoj državi, i razmatraju pitanja na nivou strategije konuniciranja i unapređenja poslovanja koristeći se novim tehnologijama.

Glavna tema ovogodišnjeg sastanka je bila digitalizacija (Messer goes digital), a na dnevnom redu je bila i tema “Corporate Social Responsibility” (koncept društvene odgovornosti kompanije). Gost predavač bio je poznati svjetski PR stručnjak i savjetnik za komunikacije g. Andreas Winiarski koji je izlagao na temu “Komunikacija kao pokretač digitalne transformacije.”

Ovaj vrhunski ekspert za primjenu komunikacijskih alata suvremenog doba  u svrhu korporativnog liderstva na tržištu, pobudio je pažnju prisutnih konkretnim analizama i konstruktivnim savjetima za pomicanje granica komuniciranja u digitalnoj eri.

Na ComMeetingu su osim predavanja organizirane i radionice i diskusije o strategiji u narednom periodu u oblasti komunikacije.

Sve prisutne je pozdravio generalni direktor Messer BH Gasa g. Avdo Dedić koji je tom prilikom istakao: “Sretni smo da vas možemo ugostiti i da vam možemo pokazati  po čemu je specifično baš ovdje poslovati, u čemu se razlikujemo od drugih i zbog čega je Sarajevo jedini grad na svijetu gdje se susreće Istok i Zapad. Informacija je moć - to je davno neko pametan rekao. Ja znam da komunikacije pokreću svijet i da s njima treba znati rukovoditi. Sve ćemo učiniti da ne dođe do buke u komuniciranju i da ovaj ComMeeting ostane svima vama u najljepšem sjećanju.”

I vjerujemo da jeste, jer su svi učesnici – njih 35 ComManagera, osim redovnog dijela, imali i zabavni program kao i organiziranui turu obilaska Sarajeva sa vodičem. Gosti su izrazili oduševljenje našim gostoprimstvom, ljubaznošću i organizacijom, kao i ljepotom glavnog grada Bosne i Hercegovine.