Asset Publisher
Back

I Messer ima srce za djecu oboljelu od raka

I Messer ima srce za djecu oboljelu od raka

21.11.2019.

U četvrtak (21.11.) je u hotelu Hills u Sarajevu, održana donatorska večera humanitarnog karaktera i sav prikupljeni prihod je doniran za nabavku ultrazvučnog aparata za djecu oboljelu od raka koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Messer u Bosni i Hercegovini  djeluje uvijek  “za život”. Naša je misija vodilja uraditi sve što se može kako bi poslovali u zadovoljnom društvu, među ljudima koji djeluju empatično i imaju sluha za one koji su u potrebi.

Zdravlje je na prvom mjestu. A zdravlje najmlađih je ispred svega.

Uvjereni smo da će nabavka pokretnog ultrazvučnog aparata olakšati lijećenje djece oboljele od raka a istovremeno i ujediniti one koji mogu pomoći da se naše klinike opreme modernim aparatima i sredstvima koja su neophodna i pacijentima i liječnicima u procesu ozdravljenja.

“Ko spasi jedan život kao da je spasio cijeli svijet” – poruka je pod kojom se odvija ova akcija pomoći a pokrenuli su je Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i Sarajevo Rotary Club International Delta.

Messer Tehnoplin d.o.o. Sarajevo je u ovu svrhu donirao 300,00 KM i  na taj način pokazao svoju privrženost ovakvim veoma etičkim i humanitarnim aktivnostima koje podižu svijest o svakom članu naše društvene zajednice koji je jedinstven i potreban – original koji se ne može zamijeniti niti iskopirati.