Asset Publisher
Back

Ilievski na čelu regije, Dedić direktor u BiH

Ilievski na čelu regije, Dedić direktor u BiH

U okviru seta personalnih promjena u rukovodstvu Grupacije Messer, Valentin Ilievski, direktor Messera u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, preuzeo je poziciju regionalnog menadžera za Jugoistočnu Evropu (Senior Vice President South Eastern Europe Messer Group), uz obaveze direktora u Messeru Slovenija.

Nasljednik Ilievskog u Messeru u Bosni i Hercegovini bit će Avdo Dedić, koji je od 2007. godine vođa proizvodnje i ovlašteni potpisnik u Messeru Tehnoplin i Messeru BH Gas. Pod njegovim profesionalnim vođenjem proizvodni kapaciteti u Bosni i Hercegovini su prošireni i modernizirani. Sa diplomom elektroinženjera, karijeru u Messeru u Bosni i Hercegovini počeo je 1998. godine kao inženjer za proizvodnju u fabrici u Lukavcu.

Pod vođstvom Ilievskog koji je generalni menadžer za BiH od 2008. godine, Messer BH Gas je kompanija koju je Vijeće stranih investitora (FIPA) proglasilo najvećim stranim investitorom u BiH, dok je Ilievski proglašen i najmenadžerom u BiH i Jugoistočnoj Evropi. Messer u BiH je išao uvijek korak naprijed u primjeni modernih tehnologija koje olakšavaju rad uposlenima i osiguravaju totalnu zaštitu okoline.

Posljednji veliki projekt Ilievskog u BiH prije prelaska na drugu, odgovornu funkciju je otvaranje postrojenja Sočkovac 2 u septembru.

- Naša filozofija da nam, kada uđemo na neko novo tržište, nije najbitniji profit, jer će on neminovno doći kada napravimo atmosferu pogodnu za razvoj i stabilnost, pokazala se ispravnom posebno u BiH. Uložili smo više od 100 miliona eura, te mogu ponosno reći da nijedna KM nije izašla iz BiH, jer sve što se zaradi ulaže se, uz dodatni novac osnivača. Messer u BiH će i u 2019. nastaviti sa novim rukovodstvom širenje svojih postojećih aktivnosti, otvarati  nova tržišta, modernizirati svoje proizvodne i distributivne kapacitete i investirati u nove projekte. Nama je, pored svega, važno da svako naše ulaganje bude ulaganje u zemlju i njene mlade obrazovane kadrove, poručio je Ilievski uoči prelaska na novu funkciju.