Asset Publisher
Back

KONVOJ ZA ALBANIJU KRENUO IZ RAJLOVCA

KONVOJ ZA ALBANIJU KRENUO IZ RAJLOVCA

25.12.2019.

Konvoj pomoći s oko 300 tona robe, većinom građevinskim materijalom, u organizaciji Udruženja Pomozi.ba krenuo je u jutarnjim satima iz Sarajeva prema Albaniji iz kruga Messerove kompanije u Rajlovcu.

Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić kazao je kako je prije mjesec pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za nastradale u Albaniji.

“Dobili smo informacije da je najneophodniji građevinski materijal tako da smo fokus s hrane, koji je bio u početnoj fazi, prebacili na građevinski materijal. Tako da od ovih 300 tona pomoći -14 šlepera, oko 270 tona je građevinskog materijala, a ostalo hrana, dušeci i pelene”, rekao je Karalić.

Dodao je kako je ova pomoć – pomoć Bosanaca i Hercegovaca narodu Albanije.

U organizaciji ove humanitarne pomoći učestvovala je i naša kompanija, koja je osim kupovine građevinskog materijala ponudila i svoje šlepere kojim je pomoć krenula za Drač.

Počasni generalni konzul Republike Albanije u BiH Muharrem Zejnullahu zahvalio je Pomozi.ba, ali i svim građanima i privrednim subjektima u Bosni i Hercegovini koji su narodu Albanije pružili podršku te izrazili spremnost na pomoć.

Konvoj će sutra doći u Albaniju, a pomoć će biti uručena Kriznom štabu u Draču.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena po Richteru koji je 26. novembra pogodio Albaniju poginula je 51 osoba, dok je više od 2.000 ljudi povrijeđeno.

Snimak polaska konvoja humanitarne pomoći za stradale u Albaniji dostupan je na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=Wm5fxkfU8Es