Asset Publisher
Back

Messer: Dobitnik priznanja Axia Best Managed Companies Award 2019

Messer: Dobitnik priznanja Axia Best Managed Companies Award 2019

10.05.2019.

Stručnjak za industrijske plinove Messer jučer je odlikovan nagradom „Axia Best Managed Companies Award“. Nagradu dodjeljuju revizorska kuća Deloitte, WirtschaftsWoche i BDI kompanijama srednje veličine za izvrsno upravljanje. Nagradu je preuzeo Marcel Messer, četvrta generacija u najvećoj porodičnoj kompaniji na svijetu za industrijske, medicinske i specijalne plinove.
„Kao i ostale dobitnike nagrade, kompaniju Messer odlikuje uzoran menadžment koji na jedinstven način kombinuje stratešku viziju sa inovativnim kapacitetom, kulturu održivog upravljanja i dobro rukovođenje kompanijom. Na ovaj način oni doprinose osiguranju ekonomske budućnosti Njemačke, a istovremeno su i uzor za druge kompanije“, naglasio je Lutz Meyer, partner i rukovodilac programa za kompanije srednje veličine u Deloitte-u.
Pod Markom ‚Messer – Gases for Life‘ nude se plinovi i usluge u Evropi, Aziji i Americi. „Svoju socijalnu odgovornost pokazujemo u različitim oblastima“, izjavio je Stefan Messer, vlasnik i CEO Messer Group GmbH. „U cilju zaštite okoline i klime poboljšavamo svoje procese i pojačano radimo na razvoju tehnologija koje omogućavaju da proizvodnja kod naših kupaca bude ekološki prihvatljiva i da se štede resursi“. „U martu ove godine Messer je skupa sa finansijskim investitorom CVC preuzeo udjele u proizvođačima industrijskih plinova Lindeu i Praxairu u Sjevernoj i Južnoj Americi.“ „Mi sebe vidimo kao internacionalnu kompaniju sa njemačkim korijenima. Naša vizija je da za nekoliko godina zauzmemo petu poziciju među internacionalnim plinskim kompanijama“, kaže Stefan Messer.
Ova grupacija kompanija kojom rukovodi Stefan Messer iz treće generacije porodice, proslavila je 2018. godine 120. jubilej. Kompaniju je 1898. godine osnovao Adolf Messer. On je u svojoj radionici za proizvodnju acetilenskih razvijača u mjestu Frankfurt-Höchst zapošljavao četiri radnika i jednog službenika. Danas je Messer grupa kompanija sa oko 14.000 zaposlenika na cijelom svijetu. 1. maja 2018. godine Marcel Messer, sin Stefana Messera, počeo je svoj profesionalni put u Messeru. Tako je Marcel Messer – pored svog zeta Cédrica Casamayoua – postao drugi član porodice Messer koji se u četvrtoj generaciji pridružio kompaniji.