Asset Publisher
Back

Messer je ponosni sponzor Evropskog prvenstva u košarci za žene

Messer je ponosni sponzor Evropskog prvenstva u košarci za žene

04.07.2019.

Bosna i Hercegovina je dobila priliku da bude organizator jednog od najvećih takmičenja u košarci za žene – Evropskom prvenstvu A divizije. Glavna organizacija pripala je Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine koji će 2021. biti domaćin i Glavne Skupštine FIBA-e, što je jedan od preduvjeta da BiH dobije još prvenstava ove vrste.

Evropsko prvenstvo se održava od 5. do 14. jula u Sarajevu, a selektor bh. ženske juniorske selekcije Slaviša Ožegović će pokušati s našim košarkašicama ostvariti glavni cilj, a to je opstanak u A diviziji.

Nažalost, BiH ima brojne prepreke, od loših uvjeta za treniranje do financijskih ograničenja, te je dobijanje organizacije ovoga prvenstva važno i sponzorski podržati.

Messer uvijek kaže „da“ mladima u sportu koji žele da se fizički razvijaju i samim tim čeliče svoj duh. Košarka za žene je popularan sport u BiH ali ga treba prvenstveno osnaživati u mlađim kategorijama kako bi u seniorskoj dobili uspješan kadar. Ovo juniorsko prvenstvo prilika je da naše mlade košarkašice dobiju motivaciju za napredovanje i  pokažu sve svoje potencijale.

Messer BH Gas je izdvojio određena sredstva kako bi ovo prvenstvo proteklo na zadovoljavajući način i kako bi naša košarkaška selekcija dobila najbolje uvjete za treniranje i za sve predstojeće utakmice.

Zato svi zajedno pratimo ovo takmičenje i poželimo još mnogo domaćinstava ali i gostovanja našim košarkašicama na evropskim i svjetskim prvenstavima.