Asset Publisher
Back

Messer je tamo gdje sport i ćeif idu zajedno

Messer je tamo gdje sport i ćeif idu zajedno

11.06.2019.

Messer je sa svojom ekipom kuharskih znalaca i rekreativaca učestvovao na 15. Ozrenskom planinarskom maratonu koji je otpočeo, kako se to i radi tradicionalno u Bosni i Hercegovini, sa dobrim jelom. Zapravo, 23 ekipe iz BiH, Hrvatske i Srbije su ukrstile svoje kuhače u spremanju najboljeg kotlića. U kampu u Kaluđerici na Ozrenu takmičenje je proteklo u dobroj zabavi, zdravom rivalstvu i odličnoj atmosferi punoj šale i ljubomornog čuvanja recepata. 
Naša ekipa je objašnjavala drugim takmičarima šta se sve može napraviti kada se u hrani koriste prehrambeni plinovi tako da su im promakle nagrade. Da postoji nagrada „najbolji savjet“, onda bi Messer definitivno odnio prvo mjesto. Ipak, ovaj vid udruživanja snaga, povezivanje i druženje, uspostavljanje novih poslovnih kontakata, od prvorazredne je koristi za sve. Pobijedila je ekipa iz Bijeljine, drugo mjesto je pripalo majstorima iz Borova, a treće „Tehnogasu“ iz Kakmuža.
Degustacijom najboljeg kotlića otpočela je manifestacija „Ozrenski planinarski maraton“ koja okuplja planinare, sportiste i sve druge ljubitelje prirode. Na devet maratonskih staza više stotina učesnika će oprobati svoju kondicijsku spremu i pokazati vještinu trčanja na duge staze.
Messer je i ove godine sponzor Ozrenskog maratona koji je mjera zdravog života, socijalizacije i komunikacije.
To je prilika da se i naši uposlenici iz svih krajeva BiH okupe u prelijepoj prirodi Opštine Petrovo, gdje Messer ima svoju firmu i proizvodnju, i iskoriste ovu manifestaciju za team building - zajedničko uživanje u sportu, ali i u ćeifu, kako to samo Bosanci znaju.

JPG (270k)