Asset Publisher
Back

Messer uz MESS

Messer uz MESS

30.09.2019.

Messer je uz MESS! Ne samo da dijelimo prva četiri slova u nazivu, nego dijelimo i politiku senzibiliziranja za društvenu zajednicu koja ostvaruje napredak u svome kulturnom i ukupnom razvoju.

Ove godine Internacionalni teatarski festival MESS slavi svoj 59. rođendan i jedan je od najstarijih i najrelevantnijih teatarskih festivala u jugoistočnoj Evropi.

Ovaj prestižni festival njeguje tradiciju modernog teatarskog izraza i okuplja na jednom mjestu veoma kvalitetne i referentne pozorišne trupe iz cijelog svijeta,

Pored predstava za odrasle MESS organizira i predstave za djecu koja su potencijal za budućnost i na taj način se educira buduća kulturna publika.

MESS se održava od 28. septembra do 04. oktobra 2019. na nekoliko lokacija u Sarajevu na kojima se mogu pratiti osim predstava i drugi umjetnički programi poput promocija, performansa, okruglih stolova i dr.

Posjetitelji će moći pogledati 21 predstavu iz 12 zemalja, a ugostit će oko 400 umjetnika.

MESSER je partner ovog vrijednog događanja jer je naša intencija da pomognemo obogaćenje kulturne ponude u BiH i da budemo dio promjene na bolje u državi u koju investiramo od 1997. godine. Možda nije slučajno da je iste te godine i obnovljen MESS.

Za potrebe ovoga Festivala donirali smo 20 kg suhog leda koji je neophodan za besprijekorno tehničko izvođenje određenih predstava, ali i za magiju koju proizvodi scena.

Bit ćemo sretni ako i naredne godine budemo uz MESS kada obilježava značajan jubilej  - 60. godina postojanja.