Asset Publisher
Back

Messer uz "Novogradske dane"

Messer uz "Novogradske dane"

01.07.2019.

Općina Novi Grad Sarajevo u periodu od 31. maja do 30. juna organizirala je 23. tradicionalne “Novogradske dane 2019”.

U okviru obilježavanja pripremljen je bogat program sa brojnim manifestacijama poput velikih koncerata, kulturno-umjetničkih sadržaja, sportskih dešavanja, te obilježavanja značajnih historijskih datuma, događaja i ličnosti.


Zaista su građani ove općine ali i cijelog Sarajeva kao i svi oni koji su posjetili glavni grad BiH u tom periodu imali priliku prisustvovati probranim kulturno-umjetničkim i sportsko-rekreativnim sadržajima različitih profila kako za odrasle tako i za najmlađe.

Messer je kao kompanija senzibilizirana za užu društvenu zajednicu koja ostvaruje napredak u svom razvoju. Tako podržavamo spremnost organizatora različitih manifestacija da ulažu u mlade, u sport, obrazovanje i kulturu kao i u ekologiju, zdravlje, idejnost i marljivost.

S obzirom da su se predstavnici organizacionog odbora ove tradicionalne manifesacije potrudili da svojim sugrađanima omoguće samo najbolje iz oblasti kulture, umjetnosti, zabave, te sporta, Messer BH Gas je stao uz “Novogradske dane” i pridružio se svima koji su prepoznali kvalitetu programa.

Posjetioci su uživali u koncertima zabavne, klasične i duhovne muzike, modernom plesu, izložbama, književnim večerima, festivalu folklora, predstavama i drugim sportskim aktivnostima. Programi su se dešavali na više lokacija i na taj način je oživljen prostor cjelokupne Općine a i Sarajevo je ovim dobilo na kvantitetu i kvalitetu ukupne turističke ponude na početku ljeta.

Sve pohvale za organizatore koji su se potrudili da ovo bude mjesec za uživanje u raznovrsnom programu, te naravno za posjetitelje i medije koji su dali poseban obol promoviranju ove manifestacije.