Asset Publisher
Back

Messer za "Tanjir više"

Messer za "Tanjir više"

26.04.2019.

U Bosni i Hercegovini postoje vidni problemi na mnogim poljima. Socijalna politika je nešto što ne bi trebalo biti samo dio strategije društva nego svakog pojedinca ponaosob. Nismo društvo bez gladnih i moramo razvijati svijest kod svakog građanina da misli na one koji nemaju niti jedan dostojan obrok dnevno.

Ljudi koji su stavili humanitarizam i empatiju ispred drugih vlastitih prioriteta pokrenuli su inicijativu “Tanjir više” i svakodnevno pružaju pomoć onima kojima je neophodna. 
“Tanjir više” funkcionira tako što prijavite višak hrane koji ostane ugostiteljskim objektima svaki dan, zatim nakon organiziranih događaja kao što su vjenčanja, konferencijski događaji, rođendani, iftari i druge manifestacije, i onda se ta hrana podijeli onima kojima je neophodna.
“Tanjir više” tako uspostavlja mrežu među pojedincima, grupama, firmama i institucijama koji dijele obrok s onim koji nemaju i tako čine dobro djelo. A dijeljenje od srca čini srcu ugodu.
Kompanija Messer je među takvima; među onima koji su senzibilizirani da motiviraju druge, pomažu i svojim aktivizmom kreiraju bolji ambijent za život i rad. 
Jedan za uposlenike Messera lijep dan koji je protekao u ugodnom druženju uz roštilj, zabavu i ljudovanje, dobio je na snazi kada smo pripremljenu hranu podijelili s onima koji oskudijevaju. 
Zahvaljujući agilnim aktivistima inicijative “Tanjir više” i Messer se upisao na kartu donatora. Obećavamo, ovo je samo početak.

 
JPG (198k)