Asset Publisher
Back

Messerovci u kuharskim keceljama

Messerovci u kuharskim keceljama

24.09.2019.

Već treću godinu Messer u Bosni i Hercegovini pokazuje da „vrijedne ruke kuću grade i njivu sade“. Naše postrojenje CO2 u Sočkovcu sa svih strana okruženo je plodnom zemljom čija svrha nije samo da se po njoj hoda nego da se sije i žanje. Tako smo prije četiri godine, rukovođeni vizijom našeg tadašnjeg generalnog menadžera gdina. Valentina Ilievskog zasadili prvi put paprike, zalijevali ih, plijevili i brali uz veliku mobu. I „Ajvarijada“ je mogla početi. Na stotine kilograma ajvara naši su uposlenici uz zabavu, muziku, jelo i piće, pripremili i pohranili u tegle sa naljepnicom „domaći ajvar“.

Isto smo, sada već mnogo iskusniji, učinili i ove godine. Sa kuharskim pregačama i kapama, cijeli se tim naše kompanije okupio na «Ajvarijadi» u Sočkovcu, kako bi zajedno, uz glavne sastojke a to su paprika i ljubav, pripremili vlastiti ajvar za dugu zimu.

Tu su bili svi Messerovci od Mostara preko Zenice, Sočkovca do Banje Luke i Bihaća koji su iz četiri plastenika nabrali 300 kg paprika i pripremili ih za veliko spremanje uz 90 kg patlidžana.

Bili su uz nas i naši gosti, prijatelji i partneri – svi smo zajedno zasukali rukave ali svi smo se zajedno i veselili, zbijali šale i glumili velike kuhare – tzv. mastershefove.

“Nismo mogli poželjeti ljepše i korisnije druženje. Ovo ja zovem pravi team building. Provodimo vrijeme zajedno, pričamo uz rad, aktivni smo, pjevamo i roštiljamo i na kraju dana ponesemo naš domaći ajvar kući, a i tamo svi zadovoljni. Kažu: ‘Doš’o ajvar!” -  kazao nam je naš Asim.

Ovoga puta napravili smo 150 kilograma ajvara, pohranili ga u 400 teglica i osigurali namaz za zimu, ili specijalni dodatak za varivo ili kako god ko želi. Važno je da je petak, 20.09., bio naš zabavno-rekreativni dan i da smo nastavili messerovsko “ajvarisanje”.