Asset Publisher
Back

Obilježen Dan sigurnosti

Obilježen Dan sigurnosti

13.09.2019.

Messer: Uvijek radite ispravno

Grupacija Messer, najveći svjetski stručnjak za industrijske plinove, danas je u svim svojim kompanijama, na svim svjetskim lokacijama, održala redovni godišnji „Dan sigurnosti.“ I Messer u Bosni i Hercegovini, na lokacijama Rajlovca, Zenice, Sočkovca, Banja Luke i Bihaća, ove godine fokus događaja stavlja na disciplini koja treba da se provodi na zaštiti na radu, jer se mnoge nesreće dešavaju kao rezultat uobičajenog ili slučajnog neobazrivog ponašanja.

Messer još od 2013. godine podiže svijest zaposlenika o zdravlju, sigurnosti, zaštiti okoliša i osiguravanju kvalitete u okviru godišnjeg dana zaštite zdravlja i sigurnosti.

No bez obzira na to je li dotična tema sigurna vožnja, bezbjedno rukovanje plinovima ili nešto treće, prioritet za Messer je pojedinac i njegovo zdravlje.

„Želimo da se na kraju svakog dana svi vrate kući svojim porodicama“, naglašava Stefan Messer, vlasnik i direktor Messer Group GmbH.

„Svako od nas mora uvijek imati na umu da postoje rizici od nesreća, bilo da se nalazite u uredu ili kad punite boce plinom. Važno je stalno biti na oprezu, paziti se i imati disciplinovan pristup radu. "

Dan sigurnosti odvija se uz Messerove godišnje sigurnosne upute.

Na svim lokacijama u Bosni i Hercegovini održana je prezentacija o operativnoj disciplini i svakodnevnim opasnostima sa kojima se naši uposlenici susreću.

Preduvjet za siguran život je preventiva. Preduvjet za sigurnost na poslu je preventiva.

„Dan sigurnosti“ nas stalno podsjeća na to.