Asset Publisher
Back

Sportivo se zahvaljuje Messeru

Sportivo se zahvaljuje Messeru

23.07.2019.

Škola fudbala Sportivo Sarajevo obratila nam se pismom za podršku ovom mladom sportskom kolektivu u njihovim aktivnostima koje podrazumijevaju treniranje i učestvovanje na turnirima za djevojčice i dječake.

Messer BH Gas je kompanija koja vodi politiku snažnog poticaja lokalnoj zajednici u sferi kulture, sporta, oplemenjivanja ambijenta življenja zasnovanog na ekološkim vrijednostima, posebno djeci i mladim koji se razvijaju i samim tim čine društvo zdravijim.

Messer je dao svoj simbolični doprinos dječacima i djevojčicama fudbalerima kluba Sportivo Sarajevo tako što smo im donirali dresove za trening i nastupe na turnirima u BiH i inozemstvu.

To predstavlja našu želju da pomognemo razvoju ovog kluba i njihovim članovima - mladim igračima i igračicama, te vjerujemo da će se i drugi kolektivi odazvati i dati im podršku. Tim više jer Škola fudbala Sportivo postiže vrlo vrijedne rezultate.

Učestvovali su na više turnira, od kojih su najznačajniji: Champion Trophy za djevojčice do 12 godina u Brunn am Gebirge u Austriji, te Champion Trophy do 10 godina za dječake u Beču Austrija. Treba naglasiti da je to najveći i najjači svjetski omladinski turnir u fudbalu.

Osvojili su sa 2009. godištem 1. Arena X turnir u Sarajevu, na Piramida kupu u Visokom također sa 2009. godištem bili su drugi. Na futsal turniru za djevojčice do 12. godina nakon 2. mjesta iz februara, na nedavno održanom turniru pod pokroviteljstvom N/F saveza BiH u trening centru Reprezentacije BiH u Zenici zauzeli su treće mjesto.

“Donacija koju smo dobili u vidu majica za trening puno znači ovom mladom ali vrlo uspješnom kolektivu” – rekli su u pismu zahvale Messeru ovi sportski entuzijasti.