Asset Publisher
Back

Srebreni pehar za Messerov fudbalski tim

Srebreni pehar za Messerov fudbalski tim

15.07.2019.

I ove godine su fudbaleri Messera učestvovali na Memorijalnom turniru u malom nogometu „Kurt Koprüner“ koji je održan u subotu, 13.07.2019. u Travniku. Turnir se organizira već osmu godinu u sjećanje na Kurta Koprünera, čovjeka koji je došao na ove prostore iz Austrije i ostvario viziju da praktično iz pepela podigne fabriku koja danas predstavlja respektabilnog izvoznika u regionalnim okvirima. Riječ je o fabrici GS-TMT iz Travnika.

Upravo tu, na malonogometnom terenu firme GS-TMT, šesnaest ekipa se natjecalo za prvo, drugo i treće mjesto – zlatni, srebreni i brončani pehar kao i novčani iznos od 300, 200 i 100 KM.

Messerov tim je sastavljen od već prekaljenih “malonogometaša” koji već godinama uspješno predstavljaju našu kompaniju i osvajaju zapažene nagrade. Na ovom turniru osvojili su drugo mjesto; srebreni pehar se našao u rukama našeg tima koji već sedmu godinu brani boje Messera u Travniku.

Pobjednik je KPZ Busovača, koji su nas dobili u finalu sa 1:0. U četvrtfinalu  je Messer igrao samo sa dva igrača u polju i uspjeli smo se odbraniti i na kraju preokrenuti rezultat sa 0:1 na 2:1 u našu korist.

Pored nagrade, za nas je posebno značajno što se nastavlja na jedan zdravi, kolektivni i sportski način sjećanje na humanog čovjeka i velikog preduzetnika Kurta Koprünera.

Naš malonogometni tim je proslavio ovaj uspjeh u dobrom raspoloženju i prepričavanju  svih zgoda i egzibicija na terenu.