Asset Publisher
Back

ZENIČKE RITMIČARKE – NAŠ PONOS

ZENIČKE RITMIČARKE – NAŠ PONOS

30.03.2020.

Bosna i Hercegovina je uistinu rasadnik talenata, koje treba znati čuvati ovdje. I baš na tom putu čuvanja, zataji naš komplicirani sistem i talenti nam odustanu ili odu negdje gdje mogu dobiti uvjete za rad, treniranje, nastupe i takmičenja.

Prije nepunih mjesec dana obratili su nam se iz uprave Kluba ritmičke gimnastike “Čelik” Zenica kako bi bili od onih koji sa sluhom za njihove potrebe djeluju i daju podršku.
Njihov klub sastavljen od djevojčica do 14 godina, uz veliku posvećenost trenera i direkcije radi veoma profesionalno i pripremaju djevojčice za domaća i međunarodna takmičenja.
Premda rade u neadekvatnim uvjetima (iznajmljuju salu i opremu, financiraju se isključivo od članarine), njihov trud, entuzijazam i zalaganje urodio je plodom već na prvom međunarodnom takmičenju.

Messer je bio mali “vjetar u leđa” njihovom uspjehu jer smo uplatili simboličnu donaciju za takmičarku Ajšu Prnjavorac i na taj način im pokazali da smo uz njih i da ćemo nastojati da im budemo još čvršći oslonac u budućnosti. Djevojčica Ajša Prnjavorac postiže izvanredne i značajne sportske rezultate, a upravo je osvojila i svoju prvu evropsku zlatnu medalju.

Devet djevojčica – takmičarki iz Kluba ritmičke gimnastike (KRG) „Čelik“ učestvovale su na svom prvom međunarodnom takmičenju van granica BiH i to u Bugarskoj, “4. OLYMPIA 74 CUP”, saopštavaju iz KRG „Čelik“ Zenica.
Na ovom međunarodnom takmičenju takmičile su se djevojčice iz Bugarske, Malte, Kipra, Norveške, Italije, Hrvatske, Crne Gore, Alžira, Estonije, Grčke, Izraela, Moldavije, Holandije, dok su djevojčice iz KRG Čelik bile jedine predstavnice BiH.

Svih devet djevojčica su osvojile medalje i to šest zlatnih, dvije srebrene i jednu bronzanu:

Ajša Prnjavorac, 1.MJESTO
Andrea Mandić, 1.MJESTO
Mila Kuduzović, 2.MJESTO
Ivona Prusac, 3.MJESTO
Eva Rajić, 1.MJESTO (obruč)
Džejna Miftari, 1.MJESTO (obruč)
Hena Krehmić, 1.MJESTO (obruč)
Nejra Strika, 1.MJESTO (obruč)
Lamija Eminović, 2.MJESTO (obruč)

Kompanija Messer im čestita i želi da budu primjer drugima i da nastave da se bave ovim olimpijskim sportom koji u sebi sublimira i umjetnost i rekreaciju i gimnastiku.