Asset Publisher
Back

Jedna donacija za jedan mladi život

Jedna donacija za jedan mladi život

22.06.2013.

Kompanija Messer od svog osnutka spada u red onih koje su društveno odgovorne i senzibilizirane prema najugroženijim grupama i pojedincima. Svakodnevno radimo na poboljšanju uvjeta za život tamo gdje se nalaze naša postrojenja i uredi i zbog toga je u našoj djelatnosti izuzetno izražen visok stupanj ekološke svjesnosti, ali i društvene korisnosti.
U Bosni i Hercegovini doprinosimo tako što učestvujemo u akcijama pomoći osjetljivim skupinama i doprinosimo kreiranju bolje slike bh. društva.
U skorije vrijeme mi smo bili među onima koji su učinili da jedan mladi život dobije priliku da normalno participira u društvenoj zajednici. Nakon što je čuo tužnu priču 18-godišnje Azre Rahmanović kojoj se život preko noći promijenio jer su joj liječnici konstatirali gangrenu i morali hirurški odstraniti veći dio noge, vlasnik Messera g. Stefan Messer sa generalnim direktorom Messera u BiH g. Valentinom Ilievskim, pronašli su najbolju protetičku kompaniju i kupili protezu za ovu mladu djevojku.
Njoj je jedina želja bila da prije no što liječnici izvrše odstranjenje noge, ode na svojim nogama na maturalnu zabavu.
Želja joj je ispunjena, a danas se ona navikava na protezu i pokušava živjeti kao svoji vršnjaci. Kompanija Messer je tu da joj dalji tok života olakša i podsjeti da sve što mi radimo je namijenjeno životu.