Asset Publisher
Back

Messer omogućio transport humanitarne pomoći iz Njemačke

Messer omogućio transport humanitarne pomoći iz Njemačke

09.10.2013.

Kompanija Messer od svog osnutka spada u red onih koje su društveno odgovorne i senzibilizirane prema najugroženijim grupama i pojedincima. Svakodnevno radimo na poboljšanju uvjeta za život tamo gdje se nalaze naša društva i zbog toga je u našoj djelatnosti izuzetno izražen visok stupanj društvene korisnosti.

U Bosni i Hercegovini doprinosimo tako što učestvujemo u akcijama pomoći osjetljivim skupinama i doprinosimo kreiranju bolje slike bh. društva.

U skorije vrijeme mi smo bili među onima koji su učinili da jedan mladi život dobije priliku da normalno participira u društvenoj zajednici. Nakon toga smo našli način da jedno humanitarno udruženje iz Sarajeva nabavi i dopremi potrebnu školsku opremu za učenike osnovnih škola. S obzirom na činjenicu da su u BiH ratne posljedice još vidljive i da se posebno ogledaju u obrazovnom sistemu, svaka pomoć učenicima je dobrodošla.

Humanitarna pomoć koja je za bh. školarce skupljena u Njemačkoj dopremljena je iz Berlina i Laupenheima zahvaljujući Messeru koji je platio transport. Pomoć je adresirana na udruženje iz Starog Grada koje se zove Smješko a koje će tu pomoć distribuirati tamo gdje je najpotrebnije. U pomoć spadaju školske torbe za djecu, školski pribor, pametne table, dva notebooka i drugi dio pomoći koji je upućen za Crveni krst.

Kompanija Messer je tu da svojim društvenim djelovanjem olakša život svima, posebno mladom naraštaju pred kojim je budućnost.