Asset Publisher
Back

Messer podržao manifestaciju „Das ist noć mahalanja“

Messer podržao manifestaciju „Das ist noć mahalanja“

16.11.2013.

U prepunoj sarajevskoj Skenderiji 15. novembra ansambl dvije najpopularnije pozorišne predstave u BiH: „Ja, mahaluša“ i „Ja, mahalac“ priredili su nezaboravnu večer smijeha i pjesme koja se održavala pod nazivom „Das ist Noć mahalanja“.

Uz malu pomoć svojih prijatelja, eminentnih estradnih umjetnika Hanke Paldum, Tife, Mostar Sevdah Reuniona, Armina Šakovića te mlađih naraštaja na kojima ostaje muzička scena BiH, dječijeg hora Princess krofne i mlade talentirane pjevačice Naide Čatić, „Noć mahalanja“ dobila je na raspjevanosti i ukupnoj pozitivnoj impresiji.

Glavni akteri „mahalanja“ nenadmašni Dragan Marinković Maca i sjajna Nela Đenisijević nasmijali su sarajevsku publiku do suza prepričavajući na duhovit način scene iz svakodnevnice muškarca i žene. Ljubav na kraju pobjeđuje jer je ona smisao života.
Ove predstave nastale su prema djelima najtiražnije bh. spisateljice Indire Kučuk-Sorguč, a do sada ih je gledalo preko 100 hiljada posjetilaca.

Smijeh je – kažu, najbolje terapeutsko svojstvo i najbolji lijek, zato je te noći u Skenderiji smijeh pokrenuo mase i publika je doživjela katarzu.