Asset Publisher
Back

Valentin Ilievski - najmenadžer

Valentin Ilievski - najmenadžer

14.12.2009.

U okviru tradicionalnog izbora najuspješnijih menadžera i kompanija BiH u 2009. godini, Banja Luka i Banski dvor ponovo su bili domaćini proglašenja šampiona biznisa i istaknutih pojedinaca koji su, svako na svoj način, podsticali ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini.

Kriteriji za nagradu definirani su još kod osnivanja nagrade i veoma su jasni: nagradu mogu dobiti samo najbolji i najuspješniji, čiji rad ima konkretan rezultat, bilo da je riječ o pojedincima ili njihovim kompanijama.

Izbor najmenadžera BiH održava se u organizaciji Nezavisne agencije za izbor i promociju menadžera BiH, jugoistocne i srednje Evrope i Evropskog udruženja menadžera, a za prestižna priznanja nominirano je gotovo 2.000 menadžera i kompanija.

U kategoriji Veliki biznis za najmenadžera nominiran je direktor Messera u BiH Valentin Ilievski, koji je i odnio tu laskavu titulu.

"Nagrada je za mene i moj kolektiv velika čast i neočekivano priznanje da smo u ovom kratkom periodu u kojem radimo zajedno uspjeli pokrenuti nešto dobro, kako za zajednicu tako i za nas same", naglasio je Ilievski.

Čestitke izabranim najuspješnijim privrednim ličnostima uputili su članovi Predsjedništva BiH, kao i premijer državne vlade, te ambasadori SAD-a, Njemačke, Austrije, Kine, Češke i drugih zemalja.