Asset Publisher
Back

Za generaciju koja se rađa uz kompjutere

Za generaciju koja se rađa uz kompjutere

17.04.2019.

Od svoga postojanja kompanija Messer se drži devize da je ulaganje u znanje najznačajnija pomoć. I uvijek kada pomažemo, radimo to da ona druga strana osjeti dugoročniji benefit.  I stara kineska izreka kaže da gladnog možemo nahraniti, žednog napojiti, ali to je onda samo milostinja. Međutim, najkonkretnija pomoć je ako ga naučimo da “lovi ribu”.

Mi smo kroz našu strategiju razvoja implementirali tu vrstu donatorstva od kojeg i pojedinac i društvo mogu imati koristi. Naravno, oni koji su u velikoj nevolji i životi su im u opasnosti zahtijevaju pomoć adekvatno tom stanju.

Messer BH Gas svoju podršku pruža već izviesno vrijeme humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba koja na razne načine olakšava život ugroženim ljudima, porodicama i cijelim skupinama.

U skladu sa iskazanim potrebama u školama za suvremenom kompjuterskom opremom, naša kompanija je donirala nekoliko računara organizaciji Pomozi.ba i trima školama: JU Osnovna škola “Srednje”, JU Mješovita srednja industrijska škola Zenica i Područna osnovna škola Žutica.

Radi se o računarskoj opremi koja se sastoji od laptopa, monitora, tastatura i drugih neophodnih elemenata za neometan rad na kompjuteru.

Nadamo se da će ova donacija biti od pomoći učenicima i da će im koristiti za učenje i stjecanje novih znanja.