Breadcrumb

Messer u Bosni i Hercegovini

MESSER U BOSNI I HERCEGOVINI

Lokacija - Historija - Asortiman proizvoda - Usluge - Dio Grupacije Messer

LOKACIJA

 

 

RAZVOJ I NASTANAK

Messer BH Gas osnovan je 2007. godine. Sjedište društva je u Sočkovcu, Opština Petrovo, a u Zenici se nalazi podružnica sa postrojenjem za razlaganje zraka koje je izgrađeno po najsuvremenijim svjetskim metodama. Osnovna sirovina je zrak, a proizvodi su sastavni dijelovi zraka: kisik, argon i dušik.

Messer Tehnoplin počeo je sa radom 16.02.1998. godine, a nastao je kao plod udruživanja kapitala Messer Group GmbH i Plina Sarajevo d.d., preduzeća sa 45-godišnjom tradicijom u proizvodnji i distribuciji tehničkih plinova u Bosni i Hercegovini. Messer Tehnoplin u BiH posluje na više lokacija (Sarajevo, Lukavac, Bihać, Banja Luka).

Messer Mostar Plin djeluje od 01.07.1997. godine, a nastao je kao plod udruživanja kapitala Messer Group GmbH i Tehnoplina d.d. Mostar. Messer Mostar Plin ima punionicu za kisik, dušik, ugljični dioksid, argon i argonske mješavine i banana-plin.

VIZIJA, MISIJA I VRIJEDNOSTI

NAŠA VIZIJA

Messer je važna grupacija poduzeća iz branše industrijskih plinova sa svojim glavnim tržištima u Europi i Aziji. Messer jeste i ostat će neovisna porodična kompanija. Odlučno promišljamo i djelujemo dugoročno te se mjerimo prema našem održivom uspjehu. Zajedno s našim partnerima i povezanim poduzećima u područjima tehnike habanja, fuzije i tehnologije rezanja kao i precizne aparature, razvijamo sinergije i ispunjavamo potrebe naših kupaca stručno, pouzdano i s posebnim darom za inovacije. Zbog toga smo prvi izbor našim klijentima i uposlenicima.

NAŠA MISIJA

Kao obiteljski posao kojim upravlja vlasnik s bogatom tradicijom, usredotočeni smo na budućnost, pritom uzimajući u obzir različite uvjete na našim postojećim tržištima. Za izgradnju našeg položaja na novim tržištima koristimo iskustvo i stručnost. Našim klijentima nudimo širok raspon tehničkih, medicinskih, prehrambenih te specijalnih plinova - od acetilena do ksenona. Naš proizvodni asortiman nadopunjuju izvrsne usluge i najsuvremenija tehnička postrojenja i oprema. U našim visoko modernim tehnološkim centrima surađujemo s klijentima na razvoju primjene tehnologija za korištenje plinova u gotovo svakoj industriji, prehrambenoj tehnologiji, medicini, znanosti i istraživanju. Naši učinkoviti i posvećeni uposlenici, naša fleksibilnost te blizina s klijentima na lokalnim tržištima čine nas njihovim preferiranim partnerom. Kroz poduzetnički duh, dalekosežno razmišljanje i kontinuirano poboljšanje naših procesa, stvaramo dodatnu vrijednost za naše klijente i osiguravamo naš uzajamni dugoročni uspjeh. Stabilne financije i fer profiti jamče našu neovisnost i podržavaju održivi rast.

NAŠE VRIJEDNOSTI

Usmjerenost na kupce: 

Usmjereni smo na individualne zahtjeve naših kupaca i pomažemo im da poboljšaju svoju konkurentnost i djelotvornost.

Usmjerenost na zaposlenike: 

Mi obučavamo, razvijamo i unapređujemo motivirane i učinkovite zaposlenike s integritetom. Očekujemo vlastitu inicijativu, timski rad i odgovornost.

Odgovorno ponašanje 

Socijalnu odgovornost prema našim uposlenicima i društvu shvaćamo vrlo ozbiljno:

  • Sigurnost: obvezali smo se na zaštitu sigurnosti naših uposlenika i sigurnu proizvodnju, rukovanje i korištenje naših proizvoda.
  • Zdravlje: postavljamo radne standarde koji osiguravaju zdravlje i dobrobit za svakog pojedinca.

  • Okoliš: kao član šireg društva, posvećeni smo zaštiti okoliša.

Korporativna odgovornost

Odgovornim upravljanjem vlastitim resursima i primjenom talenata naših uposlenika dugoročno povećavamo vrijednost naše tvrtke.

Izvrsnost 

Naše aktivnosti temelje se na tehničkom znanju, inovativnosti, fleksibilnosti i sposobnosti donošenja brzih odluka.

Uzajamno povjerenje i poštovanje

Vjerujemo da se suradnja temelji na povjerenju, iskrenosti, transparentnosti i iskrenoj komunikaciji. Poštujemo i pridržavamo se kulture i društvenih običaja zemalja u kojima radimo.

NAŠ BRAND

Industrijskim pogonima su potrebni kisik, dušik, argon, ksenon, neon i kripton, kao i ugljen-dioksid, acetilen, vodik, helij i mnoge plinske mješavine. Ovi plinovi se proizvode na industrijski način, a u proizvodnji mnogih proizvoda u svakodnevnoj upotrebi važni su jednako kao i voda i struja. Da bi široj javnosti pokazao kako se industrijski plinovi koriste u svakodnevnom životu, Messer je napravio internet stranicu www.Gasesforlife.de. Ponekad je plinove lako vidjeti, kao npr. šumeće mjehuriće u piću, ali plinovi za život - Gases for Life – kriju se i u mnogim drugim proizvodima, kao što su potrošna dobra i predmeti koje koristimo svaki dan: salata upakovana pod zaštitnom atmosferom ili ksenonski reflektor su očigledni primjeri, ali plinovi se koriste i u proizvodnji papira, sladoleda ili airbagova. Više primjera njihove primjene kao i mnoge zanimljive informacije o plinovima koje se mogu iskoristiti za npr. novinske priloge ili u obrazovanju, naći ćete na adresi www.GasesforLife.de

PART OF THE MESSER GROUP

Contact form for every page

Contact us

select action

Formular

Basic form with Pardot

Bei der Verarbeitung Ihrer Registrierung ist ein Fehler aufgetreten. Bitte überprüfen Sie die eingegebenen Informationen.
By clicking I accept the GDPR policy of the Messer Group. This agreement can be revoked at any time