Dobrodošli na stranicu

Dobrodošli na stranicu

Objavitelj imovine

null Obavijest

OBAVIJEST KUPCIMA I SVIM POTROŠAČIMA KISIKA

  • Farah Kadic
  • -
  • Mar 10, 2021
  • -
  • Published |

Da bi udovoljili svim zahtjevima kupaca, uposlenici kompanije Messer ulažu maksimalne napore, radeći danonoćno kako bi pravovremeno isporučili medicinski kisik zdravstvenim ustanova.
Potrošnja medicinskog kisika je zbog pandemije COVID-19 uvećana više od tri puta nego u vrijeme prije pandemije. Ovih dana smo pod posebnim pritiskom jer su bolnice preopterećene te je samim tim i potreba za kisikom veća.
Direktor Avdo Dedić ukazuje na kompleksnost situacije u kojoj se nalazimo kao proizvođač i snabdjevač kisikom.
- Upozoravali smo i ranije da ja naša pozicija kao proizvođača i dobavljača iznimno složena i stresna jer nastojimo isporučiti svima onoliko kisika koliko traže. Kisik se planira na sedmičnoj bazi, a isporuke su svakodnevne. Uglavnom se uvozi iz Austrije. Određena količina se proizvodi u našem postrojenju u Zenici, ali ona nije dovoljna u vrijeme pandemije. Kada je normalna situacija, proizvedeni kisik u Zenici uglavnom bude dovoljan za tržište koje mi opslužujemo. U BiH ima još nekoliko firmi koje se bave nabavkom kisika, ali Messer pokriva veći dio tržišta   Uprkos teškoj situaciji uposlenici Messera rade 24 sata dnevno kako bi se obezbijedila dovoljna količina kisika.
U nadi da ćemo to i uspjeti, molimo Vas da razumijete vanredne i iznimno teške okolnosti pod kojima radimo.

Objavitelj imovine