Breadcrumb

Dobrodošli na stranicu

Dobrodošli na stranicu

Objavitelj imovine

null NAŠE KOLEGE JASNA I AMIR OD DANAS SU I SLUŽBENO PENZIONERI

NAŠE KOLEGE JASNA I AMIR OD DANAS SU I SLUŽBENO PENZIONERI

  • Farah Kadic
  • -
  • Jun 03, 2021
  • -
  • Published |

 

Jedina prava nagrada za čovjeka koji cijeli svoj radni vijek provede u radu, samoprijegoru i usavršavanju, jeste kada dočeka da sa zadovoljstvom ode u penziju. Penzija nije možda neki ispunjeni san o lagodnom životu ali jeste dugo čekana premija za koju se radilo i odricalo.

Odlazak u penziju predstavlja napuštanje kolega s kojim ste radili, sredine na koju ste se adaptirali, radnog mjesta koje vas je čekalo svih tih godina i zvanja koje ste ponosno nosili tih 40 godina. Taj odlazak nije jednostavan, ali daje čovjeku mnogo, ako je u tom okruženju bio sretan.

Messer je ispratio u penziju dvoje svojih uposlenika koji su bili primjer dobrih kolega i kvalitetnih radnika. Naši Jasna Sivić-Softić, koja je radila u našem računovodstvenom odjelu i Amir Durmić, uposlen u punionici, vrijedno su radili i zaradili zasluženu penziju. Njihov doprinos u kolektivu Messera je bio izuzetno važan jer su ispunjavali sve svoje zadatke i bili od onih radnika koji su se odazivali i na sve aktivnosti koje Messer provodi u svrhu održavanja timskog rada, iskoraka u senzibiliziranju međuljudskih odnosa ali i u humanitarnim i socijalno angažiranim akcijama.

Održali smo svečanost na otvorenom kako bi Jasna i Amir uz čestitke i poklone, uz malu zakusku i slavlje, uvidjeli da su poštovani i da su uvijek dobrodošli u kolektiv koji odlaskom u penziju ustvari neće napustiti. Na svim našim slavljima i godišnjicama s nama su uvijek i naši penzioneri.

„Odlaskom u penziju, vi ne odlazite iz Messera“ – to im je poručio i generalni menadžer Messer Group za jugositočnu Evropu g. Valentin Ilievski.

Objavitelj imovine