Breadcrumb

Dobrodošli na stranicu

Dobrodošli na stranicu

Objavitelj imovine

null GODINA PUNA IZAZOVA I TURBULENCIJA, ALI I POSLOVNIH MAKSIMUMA

GODINA PUNA IZAZOVA I TURBULENCIJA, ALI I POSLOVNIH MAKSIMUMA

  • Farah Kadic
  • -
  • Jan 04, 2022
  • -
  • Published |

 

Messer u Bosni i Herecegovini se u 2021. godini našao pred brojnim izazovima i turbulencijama, zbog kojih smo bili izloženi dodatnim pritiscima uspostavljajući nove modele rada kako krajnji korisnici ne bi osjetili ove promjene. Godina izazova otpočela je sa nastavkom pandemije i Messer je kao jedini ovlašteni proizvođač i distributer medicinskog kisika uspio odgovoriti na sve zahtjeve zdravstvenih ustanova, koji su nerijetko prevazilazili prvobitnu potražnju.

Velike poplave u novembru kada su naši objekti u centrali u Rajlovcu pretrpjeli velika oštećenja, a sama punionica bila u cjelosti poplavljena, dovele su nas u tešku situaciju ali nas nisu izbacile iz stroja. Vrlo smo se brzo konsolidirali i uspjeli osigurati normalnu cirkulaciju svakodnevnih radnih aktivnosti i snabdjevanja.

U našoj fabrici CO2 u Sočkovcu bili smo prinuđeni obustaviti proizvodnju na izvjesno vrijeme zbog havarije u bušotini, što je dodatno opteretilo procese rada, koji su zahvaljujući ljudskim naporima i dodatnim ulaganjima, ubrzo i uspostavljeni. S druge strane, Messer je u toku 2021. godine pustio u pogon novo postrojenje za rashladnu vodu, kao i kiseonički kompresor u Zenici, što predstavlja ulaganje od deset miliona KM.

Unatoč svim vanrednim okolnostima, naš najveći uspjeh na kraju ove godine je što smo ostvarili zacrtane planove u proizvodnji i tehnologiji rada, te ispunili očekivanja tržišta. Pritom smo postigli pozitivne rezultate i nastavili svoje društveno djelovanje učestvujući u razvoju bh. društva, njegove ekonomije i ukupne privredne stabilnosti.

Objavitelj imovine