Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

MESSEROVA DIMNA ČAROLIJA NA HALLOWEEN KONCERTU SARAJEVSKE FILHARMONIJE - Messer u Bosni i Hercegovini

Breadcrumb

Dobrodošli na stranicu

Dobrodošli na stranicu

Nested Applications

ENERGIJSKI DODATAK

PRIVREMENA ENERGETSKA DOPLATA

Ovdje možete pronaći više informacija o povećanju cijena zbog povećanja cijena energije.

Asset Publisher

Asset Publisher

null MESSEROVA DIMNA ČAROLIJA NA HALLOWEEN KONCERTU SARAJEVSKE FILHARMONIJE

MESSEROVA DIMNA ČAROLIJA NA HALLOWEEN KONCERTU SARAJEVSKE FILHARMONIJE

  • Farah Kadic
  • -
  • Nov 02, 2022
  • -
  • Published |

Noć punog Mjeseca kada očekujemo da izađu iz svojih dubokih skrovišta bića jezive tame i nađu put do svakog od nas, samo je blijeda slika magične drame koju izaziva Noć vještica. To je jedinstvena noć maskarade, u kojoj ljudi ne dozvoljavaju tim začudnim bićima poput vampira, vukodlaka, babaroga, krampusa i silnih vještica, da nas prepadaju i straše, nego smo mi ti koji preuzimamo njihovu ulogu, i onda je sve mnogo zabavnije. Takvu jednu zabavnu i uzbudljivu noć priredila nam je Sarajevska filharmonija svojim fantastičnim Halloween koncertom u Noći vještica, 31. oktobra u Narodno pozorište Sarajevo.

A za specijalne dimne efekte u toku koncereta kao i za koktel iznenađenja na kojem su posjetiteljima servirana pića nalik na čarobne napitke, pobrinuo se Messer Tehnoplin.

Naša kompanija je za ovu “najstrašniju noć” donirala 30 kg suhog leda ka Sarajevska filharmonija koja ga je iskoristila na predivan način. Kostimirani izvođači i svirači, pozorište u svjetlosnoj čaroliji s elementima koji simboliziraju ovaj neobičan fenomen, pružili su uz fantastičan umjetnički program, gledateljima priliku da se muzika oboji čarobnom atmosferom.

Na programu su bile kompozicije Šostakoviča, Sibeliusa, Griega, Musorgskog, Hačaturijana i Saint-Seanza, pod vodstvom dirigentice Samre Gulamović.

Publika je kraj koncerta dočekala na nogama u ritmu i zanosu koji joj je pružio nesvakidašnji užitak nakon kojega je uslijedilo konzumiranje čarobnih dimnih koktela u Messerovoj režiji.

Kao kompanija kojoj je bitno da bude dio onog boljeg dijela bh. stvarnosti, i ovoga puta smo sretni što smo mogli podržati jedan ovakav umjetnički spektakl.