Acetilen

ACETILEN

Šta je acetilen – acetilen u bocama – snabdijevanje acetilenom u cisternama – plinovi kao alternativno gorivo – tehnologija primjene acetilena – kupnja acetilena

ACETILEN JE C2H2

Acetilen ili etin je hemijski  anorganski  spoj ugljika i vodika. Acetilen je otkrio Edmund Davy u 19. stoljeću, a ponovo ga je otkrio Marcelin Bertholot. Plin acetilen je izrazito reaktivan i eksplozivan te se koristi se u procesima sagorijevanja za koje je potrebna visoka temperatura.

SVOJSTVA ACETILENA

Za više informacija o svojstvima kao i jednostavni kalkulator za pretvorbu različitih jedinica, Messer predlaže vlastitu aplikaciju  za pametne mobilne uređaje koju možete preuzeti u Apple Store ili Android Play.  

PRIMJENE ACETILENA 

Rezanje: acetilen se uglavnom koristi za rezanje u metalnim procesima (obrada otpada, brodogradnja). Zahvaljujući visokoj temperaturi metal se može brzo rezati. Autogeno zavarivanje: sagorijevanje acetilena s kisikom stvara veoma vruć acetilenski plamen kojim se topi metal. Također se koristi za otklanjanje nepravilnosti s metalnih konstrukcija.

Primjena za posebne svrhe: acetilenska čađa se koristi na primjer kao mazivo.

BOCE ZA ACETILEN     

Postoje plinske boce različitih veličina i različitih tlakova. Ovisno o vrsti plina napunjenog u boci, “vrat” boce je različite boje, što je standardizirano Europskim standardom EN 1089-3. U slučaju acetilena “vrat” boce je bordo boje. Pregled različitih boja plinskih boca možete naći ovdje. 
Boce se ne mogu napuniti čistim plinom acetilenom zbog opasnosti od eksplozije. Zbog toga je boca s plinom acetilenom potpuno napunjena poroznom masom u kojoj je otopljeno organsko otapalo (DMF ili aceton).

Dostupni tlak na izlazu iz boce ovisi od brzine kojom se acetilen može povući iz otapala. Pobrinite se da je nepovratni ventil uvijek priključen na liniji prema acetilenskoj boci. Ako brzina plamena acetilena premašuje brzinu plina može doći do povratnog udara plamena u boci što će izazvati eksploziju boce. Zato prvo pročitajte sigurnosne upute!

Za velike potrošače acetilena, acetilen je dostupan i u baterijama boca (povezani sistemi od 8-20 boca). Za veoma velike potrošače baterije boca su montirane na prikolicu. Zbog rizika koji su povezani s acetilenom nudimo alternativne plinove ovisno o potrebama naših kupaca. Molimo vas da za više informacija kontaktirate naše stručnjake.

SIGURNOSNO TEHNIČKI LISTOVI – STL – ZA ACETILEN

Za više informacija molimo koristite naš pretraživač proizvoda na ovoj stranici.

KUPITE BOCE S ACETILENOM

Plin acetilen možete kupiti na jednoj od naših distribucijskih lokacija u Vašoj zemlji. Većina naših kupaca boce naručuje online ili telefonom. Ovisno o distribucijskoj lokaciji boce možete preuzeti sami ili ih vam mi možemo dostaviti. Kontaktirajte nas za više informacija o opcijama dostave.

 

Objavitelj imovine

End of page Contact form

Contact me

Give me extra information about the content of this page

Form

Basic form with Pardot

Došlo je do pogreške u obradi registracije. Molimo vas da dvaput provjerite unesene informacije.
By clicking I accept the GDPR policy of the Messer Group. This agreement can be revoked at any time
Tekst za prepoznavanje Refresh CAPTCHA

Contact form for every page

Contact us

select action

Form

Basic form with Pardot

Došlo je do pogreške u obradi registracije. Molimo vas da dvaput provjerite unesene informacije.
By clicking I accept the GDPR policy of the Messer Group. This agreement can be revoked at any time
Tekst za prepoznavanje Refresh CAPTCHA

Download Files Portlet

Download Files Portlet je privremeno nedostupan.

Objavitelj imovine