Specijalni plinovi

SPECIJALNI PLINOVI

Da li imate visoke standarde? Imamo i mi. Specijalni plinovi iz Messera

Specijalni plinovi iz Messera

Kao vodeći stručnjak za industrijske plinove, Messer nudi veliki izbor specijalnih plinova. Opsežan asortiman proizvoda uključuje tekući heliji, plinove visoke čistoće, rijetke plinove, standardne i pojedinačne plinske mješavine kao i posebnu opremu za specijalne plinove. Zahtjevi za proizvodom jednako su specifični i različiti kao i njihove primjene. Najvažniji zahtjev za specijalne plinove je pouzdan kvalitet. Sistem Usklađenosti sa definiranim specifikacijama proizvoda temelji se na strogom upravljanu kvalitetom. Dugogodišnje iskustvo i visoko kvalificirani zaposlenici u razvoju/prodaji, proizvodnji i laboratoriji omogućavaju nam da kontinuirano ispunjavamo očekivanja naših kupaca, visoke kvalitete.

Specijalna mjesta proizvodnje

Messer upravlja posebnim postrojenjima za proizvodnju specijalnih plinova u Europi, Aziji, Sjevernoj i Južnoj Americi. U Europi se naša postrojenja nalaze u Belgiji, Francuskoj, Austriji, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj. Decentraliziranom proizvodnjom osiguravamo bliski kontakt s kupcima. Istovremeno, zahvaljujući centralnoj koordinaciji naše proizvodnje, nudimo proizvode viskog kvaliteta. Pored općeg sistema upravljanja kvalitetom prema EN ISO 9000 standardima, četiri naša posebna postrojenja za proizvodnju specijalnih plinova u Evropi imaju akreditaciju kao kalibracijski laboratorij prema EN ISO / IEC 17025 standardima. Uz još veću akreditaciju prema EN ISO 17034 standardima, naša laboratorija u Švicarskoj dobija priznanje o ispunjavanju najviših zahtjeva kvalitete kao i kompetencije potrebne za proizvodnju certificiranih referentnih materijala.

Asortiman specijalnih plinova

Asortiman proizvoda specijalnih plinova uključuje širok spektar visokokvalitetnih proizvoda – od tekućeg helija do opsežnog asortimana čistih plinova i standardnih mješavina do plinskih mješavina koje se proizvode prema individualnim zahtjevima kupaca. Opcije snabdijevanja kreću u rasponu od plinskih mješavina komprimiranih u CAN bocama do tekućih čistih plinova u tankovima, kvalitete do 6.0.

Našim kupcima stoje na raspolaganju Messerovi stručnjaci sa savjetima u cilju rješavanja problema. Plinovi postaju korisni tek u njihovoj primjeni. Na primjer, dok se tekući heliji koristi za hlađenje uređaja za magnetnu rezonancu (MRI), plin heliji koristi se za puhanje balona ili podizanje dirizibilnih balona, a visoko čisti plin koristi se kao noseći plin u hromatografiji. Dakako, ovakve primjene iziskuju potpuno različite zahtjeve proizvoda, način isporuke, opremu i pruženu uslugu. Messerovi stručnjaci rade zajedno sa korisnikom na razvoju optimalnog koncepta za svaki pojedinačni slučaj. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu. Messer pruža informacije o svojstvima plina, sigurnom rukovanju sa plinovima i daje sigurnosne upute. Kupcima koji koriste veliki broj kalibracionih  plinova npr. u laboratoriji, od velike pomoći može im biti  online alatka myLab.

Objavitelj imovine

Objavitelj imovine

Objavitelj imovine