Breadcrumb

Asset Publisher

Messer: Autobusi na vodik su budućnost javnog gradskog prijevoza u Bosni i Hercegovini

јун 18, 2024

Messer, najveći svjetski specijalista za industrijske plinove u privatnom vlasništvu, učestvovao je ove sedmice na Međunarodnom forumu "Vodik u prometu i industriji" na Jahorini, koji je okupio predstvanike industrijei donositelje odluka u okviru projekta JIVE/JIVE2 Evropske komisije.

Minja is the superstart of Bosnia

феб 29, 2024

This is a temporary article

MIRJANA VUKOVIĆ NA ČELU KOMPANIJE

мар 30, 2023

Od 1. aprila/travnja 2023. godine dolazi do personalnih promjena u upravi kompanije kada zbog odlaska u penziju dosadašnji direktor Avdo Dedić ustupa rukovodeća mjesta Messer Tehnoplina, Messer BH Gasa i Plina i Plina, direktorici Messer Mostar Plina Mirjani Vuković koja će upravljati sa cjeokupnim sistemom Messera u Bosni i Hercegovini. Mirjana Vuković bit će prva osoba koja će preuzeti upravljačke odgovornosti za sve četiri Messerove kompanije u Bosni i Hercegovini.

GODINA IZVANREDNIH POSLOVNIH REZULTATA

дец 29, 2022

S godinom koju ispraćamo kompanija Messer u Bosni i Hercegovini može u cijelosti biti zadovoljna na svim nivoima našeg poslovanja: u proizvodnji, prodaji, plasmanu, laboratorijskim istraživanjima i infrastrukturnom razvoju.  S obzirom na prethodne dvije pandemijske godine kada je Messer nadljudskim naporima uspio da isporuči velike količine medicinskog kisika u alarmantnim uvjetima i da sanira poplavu u rajlovačkoj punionici, ova je godina za kolektiv predstavljala povratak na uravnotežen način rada. Svi planovi su ispunjeni u predviđenom roku i unaprijed određenim smjernicama. U infrastrukturnom segmentu poslovanja uspješno je izvršeno testno puštanje u pogon punionice u Banjoj Luci kojom ćemo pokriti znatan dio tržišta u toj regiji.  Finansijska ulaganja  su pokrivena novčanim iznosom od cca 400 hiljada eura.

KOLEGE IZ SLOVENIJE POSJETILE MESSER U BOSNI I HERCEGOVINI

дец 26, 2022

Messer Group je jedna velika porodica koju odlikuje heterogenost i multikulturalnost, kao da se cijeli svijet, svih generacija, nacija i rasa, slio pod krov ove velike kompanije. Messer u Bosni i Hercegovini u čijem sastavu su tri poslovna subjekta svjedoči svojim 25-godišnjim radom i postojanjem povezanost između uposlenih, partnera i kupaca. Posebno njegujemo veze sa Messerovim centralama u jugoistočnoj Evropi, surađujući sa nama bliskim državama Hrvatskom, Srbijom i Slovenijom.

MESSEROVA DIMNA ČAROLIJA NA HALLOWEEN KONCERTU SARAJEVSKE FILHARMONIJE

нов 02, 2022

Noć punog Mjeseca kada očekujemo da izađu iz svojih dubokih skrovišta bića jezive tame i nađu put do svakog od nas, samo je blijeda slika magične drame koju izaziva Noć vještica. To je jedinstvena noć maskarade, u kojoj ljudi ne dozvoljavaju tim začudnim bićima poput vampira, vukodlaka, babaroga, krampusa i silnih vještica, da nas prepadaju i straše, nego smo mi ti koji preuzimamo njihovu ulogu, i onda je sve mnogo zabavnije. Takvu jednu zabavnu i uzbudljivu noć priredila nam je Sarajevska filharmonija svojim fantastičnim Halloween koncertom u Noći vještica, 31. oktobra u Narodno pozorište Sarajevo.

MESSEROV ZDRAVI I ZABAVNI TEAM BUILDING U SOČKOVCU

сеп 28, 2022

Prošlo je sedam godina otkako su vrijedne ruke naših uposlenika na Sočkovcu, na plodnoj zemlji koja okružuje veliko Messerovo postrojenje CO2, zasadile plantažu paprika. Tako je krenula domaća proizvodnja ajvara koja je donijela više od koristi i više od zabave svim uposlenicima Messera.

MESSEROV SLATKI ČAS NA “DANU NAUKE I TEHNOLOGIJE ILIDŽA 2022”

сеп 21, 2022

JU "Deseta osnovna škola" - Ilidža je organizator, a Ministarstvo Obrazovanja Kantona Sarajevo pokrovitelj današnjeg edukativno-zabavnog događaja “Dan nauke i tehnologije Ilidža 2022” za učenike od VI do IX razreda Općine Ilidža, na kojem je i naša kompanija demonstrirala hemijski eksperiment koji je oduševio sve prisutne. Messerova hemijska laborantica Nermina Čivić je pokazala kako i hemija može biti “slatka i ukusna”, predstavivši nekoliko mini-eksperimenata u odjelu Kabineta hemije u Desetoj osnovnoj školi.

MLADE OSOBE POSJETILE MESSER U RAJLOVCU U OKVIRU YEEP PROJEKTA

јун 05, 2022

Mladići i djevojke, uključeni u SOS Program podrške zapošljavanju mladih Yeep Jačanje Mladih, zajedno sa svojim mentorima posjetili su naše sjedište u Rajlovcu. Njihov cilj bio je upoznati se sa novim zanimanjima i radom kompanije Messer te saznati šta sve kompanija proizvodi i koje profile uposlenika traži kao i kako izgledaju naši logističko-tehnički kapaciteti.

MESSER JE DAO PUNU PODRŠKU SARAJEVO FELLOWSHIP PROGRAMU

авг 15, 2022

Bosna i Hercegovina je jedna od zemalja u Evropi koja se odlikuje raznim specifičnostima. Jedna od njih je i rat koji je završen 1995. godine, prije više od četvrt stoljeća, i koji je i na nove generacije ostavio nesumnjivog traga. Danas se jedan drugi rat vodi u Evropi, kako mladi reagiraju na te zlokobne aveti prošlosti i sadašnjosti, da li se povezuju i pričaju o svemu, mogu li Bosnu i Hercegovinu razumjeti danas Ukrajinci i Evropa bolje nego ratnih 90-ih godina?

DONACIJA SANITETSKOG MATERIJALA

авг 23, 2022

Znajući da djelujemo u okruženju koje nije sistemski riješilo pitanje medicinske skrbi i osiguranja potrebnih lijekova, sanitetskog materijala i zdravstvene zaštite za one koji su u stanju potrebe, Messer se odaziva u okviru svojih mogućnosti na sve pozive koji nose humanu i humanitarnu poruku.

GODINA PUNA IZAZOVA I TURBULENCIJA, ALI I POSLOVNIH MAKSIMUMA

јан 04, 2022

Messer u Bosni i Herecegovini se u 2021. godini našao pred brojnim izazovima i turbulencijama, zbog kojih smo bili izloženi dodatnim pritiscima uspostavljajući nove modele rada kako krajnji korisnici ne bi osjetili ove promjene. Godina izazova otpočela je sa nastavkom pandemije i Messer je kao jedini ovlašteni proizvođač i distributer medicinskog kisika uspio odgovoriti na sve zahtjeve zdravstvenih ustanova, koji su nerijetko prevazilazili prvobitnu potražnju.

Saopćenje za javnost

сеп 30, 2021

Kompanija Messer je respektabilna svjetska kompanija koja svoj ugled duguje ozbiljnom, profesionalnom, kompetentnom i legalnom poslovanju s tradicijom od 125 godina rada u ovoj oblasti. U Bosni i Hercegovini radimo punih 24 godine bez ikakve mrlje i afere.

KOMPANIJA MESSER UVIJEK UZ BORDO TIM.

авг 16, 2021

Messer u Bosni i Hercegovini  je socijalno odgovorna kompanija poznata po korporativnoj senzibilnosti prema onom dijelu bosanskohercegovačke zajednice koja ima potencijala da prosperira i napreduje, kao što su sportisti, sportski kolektivi i mladi talenti iz svih oblasti društvenog djelovanja kojima je želja da se afirmiraju i steknu znanje i obrazovanje. 

MESSER – PONOSNI SPONZOR ZENIČKIH GIMNASTIČARKI

јун 29, 2021

Bosna i Hercegovina je uistinu rasadnik talenata, koje treba znati čuvati ovdje. I baš na tom putu čuvanja, zataji naš komplicirani sistem i talenti nam odustanu ili odu negdje gdje mogu dobiti uvjete za rad, treniranje, nastupe i takmičenja.

NAŠE KOLEGE JASNA I AMIR OD DANAS SU I SLUŽBENO PENZIONERI

јун 03, 2021

Jedina prava nagrada za čovjeka koji cijeli svoj radni vijek provede u radu, samoprijegoru i usavršavanju, jeste kada dočeka da sa zadovoljstvom ode u penziju. „Odlaskom u penziju, vi ne odlazite iz Messera“ – to im je poručio i generalni menadžer Messer Group za jugositočnu Evropu g. Valentin Ilievski.

POKLON ZA MALE LIKOVNJAKE SOS-DJEČIJEG SELA

мај 10, 2021

Našoj kompaniji se obratilo društvo “SOS Dječija sela BiH” sa molbom da budemo donatori školskog pribora za likovnu sekciju i na taj način učestvujemo u razumijevanju jednog ovako značajnog i senzibiliziranog programa za djecu bez roditeljskog staranja.

TERAPIJA KISIKOM

апр 16, 2021

Messer u svojoj proizvodnji osigurava kvalitetan proizvod koji ispunjava zahtjeve europske regulative i zadovoljava potrebe zdravstenih ustanova.

Humanost na djelu

апр 01, 2021

Messer je kompanija kojoj su sigurnost, zaštita i etika na prvom mjestu.Već godinu dana živimo COVID-19 krizu i odolijevamo svim alarmantnim izazovima koje ova kriza nameće.

PISMO ZAHVALE

мар 24, 2021

JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik uputila je pismo zahvale Messer Tehnoplinu d.d. Sarajevo za sve napore koji naša kompanija ulaže u borbi sa pandemijom Covid-19.