Breadcrumb

Messer u Bosni i Hercegovini

MESSER U BOSNI I HERCEGOVINI

Lokacija - Historija - Asortiman proizvoda - Usluge - Dio Grupacije Messer

LOKACIJA

 

 

 

RAZVOJ I NASTANAK

Messer BH Gas osnovan je 2007. godine. Sjedište društva je u Sočkovcu, Opština Petrovo, a u Zenici se nalazi podružnica sa postrojenjem za razlaganje zraka koje je izgrađeno po najsuvremenijim svjetskim metodama. Osnovna sirovina je zrak, a proizvodi su sastavni dijelovi zraka: kisik, argon i dušik.

Messer Tehnoplin počeo je sa radom 16.02.1998. godine, a nastao je kao plod udruživanja kapitala Messer Group GmbH i Plina Sarajevo d.d., preduzeća sa 45-godišnjom tradicijom u proizvodnji i distribuciji tehničkih plinova u Bosni i Hercegovini. Messer Tehnoplin u BiH posluje na više lokacija (Sarajevo, Lukavac, Bihać, Banja Luka).

Messer Mostar Plin djeluje od 01.07.1997. godine, a nastao je kao plod udruživanja kapitala Messer Group GmbH i Tehnoplina d.d. Mostar. Messer Mostar Plin ima punionicu za kisik, dušik, ugljični dioksid, argon i argonske mješavine i banana-plin.

VIZIJA, MISIJA I VRIJEDNOSTI

NAŠA VIZIJA

Messer je važna grupacija poduzeća iz branše industrijskih plinova sa svojim glavnim tržištima u Europi i Aziji. Messer jeste i ostat će neovisna porodična kompanija. Odlučno promišljamo i djelujemo dugoročno te se mjerimo prema našem održivom uspjehu. Zajedno s našim partnerima i povezanim poduzećima u područjima tehnike habanja, fuzije i tehnologije rezanja kao i precizne aparature, razvijamo sinergije i ispunjavamo potrebe naših kupaca stručno, pouzdano i s posebnim darom za inovacije. Zbog toga smo prvi izbor našim klijentima i uposlenicima.

NAŠA MISIJA

Kao obiteljski posao kojim upravlja vlasnik s bogatom tradicijom, usredotočeni smo na budućnost, pritom uzimajući u obzir različite uvjete na našim postojećim tržištima. Za izgradnju našeg položaja na novim tržištima koristimo iskustvo i stručnost. Našim klijentima nudimo širok raspon tehničkih, medicinskih, prehrambenih te specijalnih plinova - od acetilena do ksenona. Naš proizvodni asortiman nadopunjuju izvrsne usluge i najsuvremenija tehnička postrojenja i oprema. U našim visoko modernim tehnološkim centrima surađujemo s klijentima na razvoju primjene tehnologija za korištenje plinova u gotovo svakoj industriji, prehrambenoj tehnologiji, medicini, znanosti i istraživanju. Naši učinkoviti i posvećeni uposlenici, naša fleksibilnost te blizina s klijentima na lokalnim tržištima čine nas njihovim preferiranim partnerom. Kroz poduzetnički duh, dalekosežno razmišljanje i kontinuirano poboljšanje naših procesa, stvaramo dodatnu vrijednost za naše klijente i osiguravamo naš uzajamni dugoročni uspjeh. Stabilne financije i fer profiti jamče našu neovisnost i podržavaju održivi rast.

NAŠE VRIJEDNOSTI

Usmjerenost na kupce: 

Usmjereni smo na individualne zahtjeve naših kupaca i pomažemo im da poboljšaju svoju konkurentnost i djelotvornost.

Usmjerenost na zaposlenike: 

Mi obučavamo, razvijamo i unapređujemo motivirane i učinkovite zaposlenike s integritetom. Očekujemo vlastitu inicijativu, timski rad i odgovornost.

Odgovorno ponašanje 

Socijalnu odgovornost prema našim uposlenicima i društvu shvaćamo vrlo ozbiljno:

  • Sigurnost: obvezali smo se na zaštitu sigurnosti naših uposlenika i sigurnu proizvodnju, rukovanje i korištenje naših proizvoda.
  • Zdravlje: postavljamo radne standarde koji osiguravaju zdravlje i dobrobit za svakog pojedinca.

  • Okoliš: kao član šireg društva, posvećeni smo zaštiti okoliša.

Korporativna odgovornost

Odgovornim upravljanjem vlastitim resursima i primjenom talenata naših uposlenika dugoročno povećavamo vrijednost naše tvrtke.

Izvrsnost 

Naše aktivnosti temelje se na tehničkom znanju, inovativnosti, fleksibilnosti i sposobnosti donošenja brzih odluka.

Uzajamno povjerenje i poštovanje

Vjerujemo da se suradnja temelji na povjerenju, iskrenosti, transparentnosti i iskrenoj komunikaciji. Poštujemo i pridržavamo se kulture i društvenih običaja zemalja u kojima radimo.

NAŠ BRAND

Industrijskim pogonima su potrebni kisik, dušik, argon, ksenon, neon i kripton, kao i ugljen-dioksid, acetilen, vodik, helij i mnoge plinske mješavine. Ovi plinovi se proizvode na industrijski način, a u proizvodnji mnogih proizvoda u svakodnevnoj upotrebi važni su jednako kao i voda i struja. Da bi široj javnosti pokazao kako se industrijski plinovi koriste u svakodnevnom životu, Messer je napravio internet stranicu www.Gasesforlife.de. Ponekad je plinove lako vidjeti, kao npr. šumeće mjehuriće u piću, ali plinovi za život - Gases for Life – kriju se i u mnogim drugim proizvodima, kao što su potrošna dobra i predmeti koje koristimo svaki dan: salata upakovana pod zaštitnom atmosferom ili ksenonski reflektor su očigledni primjeri, ali plinovi se koriste i u proizvodnji papira, sladoleda ili airbagova. Više primjera njihove primjene kao i mnoge zanimljive informacije o plinovima koje se mogu iskoristiti za npr. novinske priloge ili u obrazovanju, naći ćete na adresi www.GasesforLife.de

PART OF THE MESSER GROUP

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

select action

Form

Kontakt forma 

Došlo je do pogreške u obradi registracije. Molimo vas da dvaput provjerite unesene informacije.
Prihvatam GDPR politiku Grupacije Messer. Ovaj sporazum se može opozvati u bilo kojem trenutku.